Barion Pixel

Valpolicella Scarnocchio

Pincészet: Monte del Frà

Évjárat: 0,75l

Ár: 29900 Ft


 Kosárba teszem Mennyiség:

Valpolicella Scarnocchio (vörösbor)
Szőlőfajta: 80% Corvina Veronese, Corvivone, 20% Rondinella.
Termelés: Pergolás, lugasos módon.
Szüretelés és érlelés: A szőlőket szeptember végén, október elején szedik, de a szüret előtt a tőkén megkezdődik a száradás. Ez a szárítási procedúra folytatódik egy kifejezetten erre a célra használt kontrollált hőmérsékletű és páratartalmú helységben 130 és 150 napon keresztül. Ekkor a cukortartalom a szőlőszemekben oly mértékben koncentrálódik, hogy a cukorfok elérheti a 28-3o%-ot
 
Borkészítés: A szárítás után enyhe darálás következik, a fermentáció kontrollált hőmérsékleten megy végbe acéltartályban. A lassú fermentáció során a maceráció héjjal együtt történik a magas extract tartalom és a komplexitás érdekében. Az alkoholos fermentáció után a bor barrique-hordóba kerül, ahol végbe megy a tejsavas érlelődés. Az Amarone Scarnocchio 9o%-a 24hónapig 30 hektoliteres tölgyfahordóban folytatja érlelődését, míg a fennmaradó 10% barrique-hordós érlelésű, a palackozás előtt kerül hozzáadásra. A palackérlelés 14 hónapot vesz igénybe mielőtt a bor értékesítésre kerül.
 
Kóstolási jegyzet: Mély Rubinvörös. Friss és alkoholos meggy illat, jegyei az aszalt szilvának, a fűszereknek, úgymint bors és fahéj. Elegáns, kiegyensúlyozott, bársonyos, ugyanakkor robusztus, a hosszú érlelési folyamatnak köszönhetően, komplex, száraz és testes.
Ételpárosítás: Eredetileg a bor vacsora után ajánlott, de kitűnő kísérője lehet az ízletes vadhúsoknak és érlelt, nagyon pikáns sajtoknak.
Fogyasztási Hőmérséklet: 16-18°C.
Alkoholtartalom: 15,5%
Ajánló
Monte del Frà
Magazin
blog

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Viszonteladóknak infomáció

Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van... Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...