Barion Pixel

11 Filuri Primitivo di Manduria Dolce Naturale DOCG (Édes vörösbor)

Pincészet: San Marzano

Évjárat: 0.75 l

Ár: 7950 Ft


 Kosárba teszem Mennyiség:

11 Filuri Primitivo di Manduria Dolce Naturale DOCG 500 ml (Édes vörösbor)
A hagyományoknak megfelelően a bort néhány szőlőfürtből készítik, amelyeket természetesen a szőlőben, régi szőlő (Alberello) kis hajtásain szárítanak. 11 sor eredetileg ehhez a nektárhoz, édes mézes, cseresznyelekvár és szárított fügével. Legjobban inspiráció szerint élvezhető.
 
Szőlőfajta: Primitivo
Terület: Nagyon régi szőlőültetvények vannak kiválasztva San Marzano (TA) és Sava (TA) területén.
Talaj: Finom textúrájú vörös maradvány, meszes altalajjal, ritka sziklás kibúvásokkal és intenzív vasoxidokkal.
Gazdálkodási típus: Legalább hatvan éves fejlevelű bokorszőlő (hektáronként 5000).
Szőlőszüret: Október eleje.
 
Borkészítés: Miután a szőlőn száradni hagyták, a szőlőt kézzel szüretelik. A macerálást 10 napig végezzük, a szőlőben szelektált natív élesztőkkel.  Az erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten, 24-26 ° C-on történik.
Öregedés: Francia és amerikai tölgyfahordókban 12 hónapig.
Kóstolójegyek: Intenzív rubinvörös szín, gránát árnyalatokkal; kitartó és összetett , túlérett gyümölcsök utalásaival, amelyek emlékeztetnek a meggylekvárra és a szárított fügére; könnyű fűszeres; kellemesen borítja be a szájpadlást a méz érzésével, egyensúlyban van a megfelelő savassággal.
Legjobb párosítás: Mandula alapú sütemények, gyümölcsös sütemények, intenzív ízű érett sajtok. Meditációs bor.
Fogyasztási hőmérséklet: 18 ° C.
 
Ajánló
San Marzano
Magazin
blog

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Viszonteladóknak infomáció

Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van... Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...