Évjárat: 2020/21 /0,75l
Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC
Szőlőfajta: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara
Termelési terület: Veneto – Valpolicella
Fajták és borkészítés: A szüret után, acéltartályos erjesztést követően a bort az Amarone törkölyre fejtik a hagyományos "ripasso" technika szerint, az ezt követő tölgyfahordós érlelés 12-18 hónapig tart.
Érzékszervi jellemzők:
Szín: Intenzív rubinvörös, Illatában és ízében a friss gyümölcsök (cseresznye, meggy és ringlószilva) főtt gyümölcsök, elegáns fűszeresség (fahéj, szegfűszeg) gyógynövényesség érezhető.
Kellemes savakkal az alkohol közepesnél magasabb, tanninban bársonyos, koncentrált test és igen hosszú lecsengés jellemzi ezt a venetoi klasszikust.
Ételpárosítás: Remek párosítás felvágott és sonkatálakkal, húsos tésztaételekkel, pizzával, rizottóval, vadételekkel, paprikás és szószos húsokkal, sültekkel, közepesen érlelt sajtokkal és csokoládés desszertekkel.
Alkohol: 12,5%
Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...
A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...
Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van... Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...