Barion Pixel

Filorosso Vigneti delle Dolomiti IGT

Pincészet: Castel Firmian

Évjárat: 2022/0,75l

Ár: 5850 Ft


 Kosárba teszem Mennyiség:

Filorosso IGT 
 
A Merlot és Cabernet Sauvignon válogatott szőlői a Garda-tó környékén nőnek, míg a Teroldego szőlőt a Dolomitok szikláihoz közeli szőlőültetvényeken szüretelik, ahol közvetlen napfénynek, valamint a fehér sziklák visszavert fényének is ki vannak téve. Ez részleges szőlő-dehidratációt és enyhe túlérettséget eredményez. Ez a természetes folyamat kedvez a szőlő polifenolos érésének, valamint az aromák és a szerkezet felhalmozódásának. A szőlőt szeptember végén kézzel szüretelik, majd zúzás és bogyózás után körülbelül 14 napig acéltartályokban erjesztik 26-27°C hőmérsékleten, kiválasztott élesztők hozzáadásával. Ezt követően a bor egy részét több hónapig másodlagos használatú barrique hordókban érlelik, míg a fennmaradó 10%-át új barrique hordókban.
 
Érzékszervi jellemzők:
Ez a bor napos, enyhén lekváros aromaprofillal rendelkezik, meleg vörös gyümölcsökkel, mint a fekete áfonya, szilva és érett ribizli, amelyek a mediterrán napot idézik. Emellett a hordós érlelés komplexitást ad, dohány, édes fűszerek és pirított mogyoró jegyeivel. A bor ízében szerkezetes és széles, kellemes viszkozitással és bársonyos tanninokkal.
 
Étel Párosítás:
Ideális ízletes előételekhez, gazdag első fogásokhoz, mint a carbonara vagy a ragù. Jól illik grillezett húsokhoz és halakhoz is.
 
Alkohol: 13,5 %
Savtartalom: 5,6 g/L
Maradék cukor: 12,5 g/L
Fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C 
 
Ajánló
Castel Firmian
Magazin
blog

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Viszonteladóknak infomáció

Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van... Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...