A Rotari Blanc de Blancs Extra Brut a legjobb Chardonnay-szőlőtételek gondos kiválasztásából származik, amelyeket Trentino napsütötte dombjainak szőlőültetvényeiben termesztenek, amelyek közel hegyi magasságban helyezkednek el.
Jellemzők-Borkészítés
Az alpesi klíma a meleg és viszonylag száraz nyári napokkal és hűvös éjszakákkal, valamint a szőlőtermesztéshez ideális ásványi anyagokban gazdag egyedülálló talaj lehetővé teszi a szüretkor gazdag aromájú és illatú szőlő tökéletes érését. Természetes savtartalma miatt ez a termék a Trentino pezsgő hagyományának egyik legjobb kifejezője. A „Metodo Classico” szigorú szabályai szerint, a második erjesztéssel és palackos érleléssel, a Trentodoc elnevezés tiszteletben tartásával készül. Az alapbor nagy része acéltartályokban erjed. Enyhén pirított tölgyben csak egy kis része erjed, annak érdekében, hogy a legjobban élvezhessük a bort anélkül, hogy a Chardonnay gyümölcsös aromáit súlyos tölgyes jegyekkel borítanánk be. A 48 hónapos seprőn történő érlelés során a bor elkezdi formálni karakterét, sok finom buborékot és illatos, összetett és tartós aromákat fejleszt ki. Az Extra Brut kategóriába sorolják, amely lehetővé teszi a fajta és a terroir összes jellemzőjének érvényesülését. élvezhető, a borkészítési folyamat sajátos ízét kínálva.
Elegáns, sima és tartós perlag, világossárga színű, nagyon finom szalmajegyekkel. A csokor érett gyümölcsök, aranyszínű finom alma és ananász intenzív és elegáns fajtajegyei büszkélkedhetnek a szőlő érlelése során tapasztalható nagy hőmérséklet-különbség következtében. Gazdag gyümölcsös jegyek és kenyérhéj aromái a palack hosszan tartó finomításából egészítik ki ezt az összetett és aromás csokrot. Íze intenzív, illatos és jól kiegyensúlyozott száraz és ásványos stílussal, jellemző a magashegyi habzóborokra, amelyek méltóak a Trentodoc minőségi pecséthez. Hosszan tartó, tartós utóíz szárított gyümölcsök és mogyoró.
Ételpárosítás: Ez az összetett bor a legjobb olasz és nemzetközi konyha remekeihez passzol. Főleg tengeri cruditákkal, nyers scampival és osztrigával, valamint gazdag halételekkel, rizottóval és könnyű húsételekkel.
Tárolja vízszintesen, hűvös helyen, kerülje a hosszan tartó fényhatást.
Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...
A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult.
Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...
Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van...
Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...