Barion Pixel
Borvidékek
borászatok
Abruzzo régió
 

A borvidék története
A föld és gazdagsága...
Abruzzo régiót Dél- Közép-Olaszország, amely határos az Adriai-tenger keleti és a Appenninek nyugatra , a hegy Maiella és a Gran Sasso d'Italia . A hegyektől a tengerig, mintegy 50 km egyedülálló tájon, a felvidéken, a dombvidéken minden buja és szennyezetlen; a partot elérő szőlő és olajfák mezői. A régió szőlészeti szempontból nagy biológiai sokféleséggel büszkélkedhet, és őshonos és nemzetközi szőlőt is termel.
 
Borok és szőlőfajták
A Montepulciano d'Abruzzo a régió egyik fő szőlőfajtája. A finomítás és a fahordós érlelés után a híres DOC bor lesz. A Montepulciano d'Abruzzo szőlőből rendkívül finom tulajdonságú rozé bort is előállíthat. Azért hívják „ Cerasuolo ” -nak, mert emlékeztet az érett „cerasa” (cseresznye) színére, gyümölcsös, ásványi, puha, közepes testű és könnyen iható, sokféle ételhez tökéletes. A többi Abruzzóban gyártott DOC bor közül felsorolhatjuk a Trebbiano d'Abruzzo-t , amelyet Trebbiano szőlőből és más fajtákból, például Cococciola , Passerina , Pecorino , Malvasia nyernek. De ez még nem minden, sok más bort készítenek a régió őshonos szőlőfajtáiból.
 

 

 Pincészet neve:

Caldora

Nagyszerű szőlők nagyszerű borokhoz...
A finomított "Fantini by Farnese" borok a Farneto-völgyből és az Abruzzo más fontos birtokaiból származó, legjobban válogatott szőlőből készülnek; öregedési folyamatukat a Caldora kastély gyönyörű pincéiben fejezik be, egy történelmi épületben, amelyet a vállalat fel akart újítani Ortona területén a kulturális örökség és a szőlészeti hagyományok védelme érdekében. Egy tehetséges fiatal borászokból és agronómusokból álló csapat, két nemzetközileg elismert szupertanácsadó vezetésével folyamatosan munkáját az egyes gyártási szakaszok gondozásának szenteli. a társaság a legapróbb részletekig a minőség új távlatai felé terelte a Fantini borokat: a csúcsborok esetében például kétszeres és szigorú szelektálást végeznek az egyes szőlőkből,abban a hitben, hogy csak a legjobb bogyókat lehet nagy borokká alakítani.
 

 

Ajánló
Caldora
Magazin
blog

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Viszonteladóknak infomáció

Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van... Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...