Barion Pixel
Borvidékek
borászatok
Campania régió
 

A borvidék története
Itt csillog a tenger és fúj a szél...
Campania az ősi borászati hagyományok régiója, amely az utóbbi időben nagyon magas színvonalú fehér- és vörösborokat tudott előállítani. Földrajzi szempontból a campaniai szőlőtermesztést elősegíti az 50% dombos és 30% feletti hegyvidéki felület jelenléte. A síkság a régiónak csak 15% -át képviseli. Campaniában több mint 25 000 hektár szőlő van, és túlnyomórészt vörös bogyós szőlőt termelnek. A fő képzési rendszer a hagyományos pergoláról az espalierre és az counter-espalierre változik , bár a módszerek egy ilyen nagy régióban területenként változnak. Caserta területén az úgynevezett„ alberátmaritát ” részesítették előnyben, míg a bokros szőlőtőke Avellino tartományban és általában a magas hegyi vagy dombos területeken gyakoribb.
 
Borok és szőlőfajták
Campania szőlőtermesztési öröksége rendkívül gazdag, különös tekintettel az őshonos szőlőre, amelyet a közelmúltban fedeztek fel és értékeltek, ahogy megérdemlik, és amelyből a campaniai legérdekesebb borok származnak. A campaniai őshonos fehér bogyós szőlő közül említik Asprinio, Falanghina, Fiano, Greco, Coda di Volpe, Pallagrello Bianco, Biancolella és Forastera. Az autochton vörös bogyós szőlő közül az Aglianico, amelyhez Piedirosso (Per'e Palummo néven, vagyis Piede di Colombo néven), Sciascinoso, Pallagrello Nero és Casavecchia csatlakozik. Ez az évek óta elfeledett és nemrégiben kiváló eredménnyel felfedezett szőlő kiváló minőségű szőlő, amely rendkívül elegáns és gazdag színű vörösborok előállítására képes, amelynek antocianintartalma magasabb, mint az Aglianicoé.
 
 
 

 Pincészet neve:

Vesevo

A Vesevo a vulkán ősi neve...
A drámai kitörésekkel a Vesuvio életet adott azoknak a földeknek, amelyek ma az igazi gazdagsága annak a földnek, amely az egyik legfiatalabb társaság harangjának legjobb borait állítja elő nagy sikerrel a regionális tájban. A technikai fejlődés és a nemzetközileg elismert borok kiváló minősége a technikai csapat, a Vesevo formátumú borász, Dennis Verdecchia, Alberto Antonini és Antonio Melone intenzív kutatási munkájának eredménye. A borok minősége, személyisége, eredetisége a hagyományos értékek és a modern technológia közötti szoros kapcsolat eredménye. Szenvedélyünk folyamatos kutatások és olyan új technológiák révén vezet bennünket, amelyek a borral bővítik ismereteinket, és új minőségi csúcsokat érnek el boraink számára, amelyeket mindig annak a területnek a tiszteletével és teljes kifejezésével kapunk, amelyről származnak. 

 

Ajánló
Vesevo
Magazin
blog

Borkóstoló, akár az Ön otthonában!

Elsődleges célunk, hogy leendő és meglévő partnereinkkel, hosszú távú bizalmi kapcsolatot építsünk ki. Ennek érdekében hoztuk létre a Primo Vino borkereskedést, a weboldalt és szolgáltatásait. Sommelier kollégánkkal sok időt és energiát fektettünk bele, hogy a magas minőséget a középpontba állítva, a legjobb tudásunk szerint állítsuk össze a szortimentet...

Orodán György sommelier, vezető borszakértőnk!

A Pécsi Tudományegyetem Geográfus szakán végzett, mindig is nagy érdeklődéssel fordult a természet megismerése és az utazások felé. E széles körű ismeretek képezték az alapot, melyhez idővel a szőlő és a bor szeretete párosult. Jelenleg a WSET (Wine & Spirit Education Trust) oktatója...

Viszonteladóknak infomáció

Ha egyedi és nem egy átlagos, sablonos borlapot szeretne, ami a szomszédnál is van... Termékeink több vendéglátóhelyen, delikáteszekben is megtalálható országszerte. Ha szeretné, hogy az Ön üzletét is színesítse választékunk, akkor kérjük jelezze felénk elérhetőségeinken és aktuális nagykereskedelmi árainkról tájékoztatást nyújtunk...